Veteranen dag 2024

Gisteren waren wij voor het tweede jaar op rij aanwezig op de nationale veteranen dag in Den Haag. Deze dag is net zoals vorig jaar voorbij gevlogen! Ik kan me niet herinneren dat ik op 1 dag zoveel mooie en waardevolle gesprekken heb mogen voeren. Wat dit jaar anders maakte dan vorig jaar is dat mensen naar ons toe kwamen om te vragen wat wij doen. Mensen herkennen ons van het internet, social media of hebben ons gezien tijdens events waar wij aanwezig mochten zijn.

Ergens zou ik willen dat ik alle gesprekken ‘’had opgenomen’’ om ze nog eens terug te luisteren. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik niet voor iedereen echt de tijd heb genomen, mocht jij dit ook ervaren dan bied ik hiervoor bij deze mijn oprechte excuses aan.

Naast de gesprekken die Stan en ik hebben mogen voeren, hebben we ook een aantal foto’s gemaakt met ons Veteranen in Aktie ‘’frame’’. Als je dit frame tevoorschijn haalt ontstaat er per direct een mooi chemie (zie bijgevoegde foto’s).

Veteranen, ik wil jullie hartelijk danken voor wat jullie hebben gedaan in naam van ons Nederland. Welke missie of welke eenheid dan ook, samen met jullie collega’s hebben jullie bijgedragen aan een veiligere samenleving in een ander land voor iemand die je niet kent.

Dit zegt een hoop over jezelf en daar mag je trots op zijn.

Thuisfront, ook jullie wil ik hartelijk bedanken voor alles wat jullie doen voor, tijdens en na de missie. Het thuisfront is voor mij de juiste fundering waardoor de militair met een goed gevoel op missie kan. Het is niet niks als iemand voor een aantal maanden ineens uit het gezin verdwijnt.

Voor iedereen die dit leest, weet dat je er niet alleen voor staat. Aangeven of vertellen dat er iets niet goed voelt of gaat is geen zwakte. Praten is in sommige gevallen een sterker wapen dan het wapen dat je draagt op uitzending. Kijk naar elkaar om, zo als je hebt gedaan op missie. Even een appje of een telefoontje is zo gepiept. Wat voor jou iets heel kleins kan zijn, kan voor een ander iets heel groots betekenen.