Veteraan organiseert verrassingen voor andere veteranen

Veteraan organiseert verrassingen voor andere veteranen

Bron: Omroep Flevoland

Almeerder Jordy Hilt organiseert sinds kort met zijn bedrijf Hilt Events verrassingen voor veteranen. Hilt is zelf veteraan. Hij heeft elf jaar in militaire dienst gediend en is drie keer naar Mali uitgezonden geweest.

Hilts passie zit in het organiseren van evenementen met maatschappelijke doeleinden. Aan het begin van dit jaar is hij begonnen met het regelen van kleine verrassingen voor veteranen. “Er is veel onwetendheid over veteranen. Je krijgt vaak te horen: maar je koos er toch zelf voor om bij Defensie te gaan werken? Ik wil graag helpen met iets positiefs,” legt Hilt uit.

Verrassing!

De verrassingen bestaan bijvoorbeeld uit het regelen van een bijzondere dag voor het gezin van een veteraan. “Ik heb een dag geregeld waarbij de zoon in een luxe auto mocht rijden, de dochter een bekende vlogger ontmoet en de echtgenote een online taartworkshop kreeg. Maar het kan ook zijn dat we met een groep veteranen een huis schilderen voor een veteraan die dat zelf niet kan.”

Op zoek naar een netwerk

Om zijn verrassingen te regelen, helpen al veel mensen Hilt kosteloos mee. “Ik ben op zoek naar bedrijven en mensen die hier ook bij kunnen helpen. Het is geen bedelactie. Ik ben vooral op zoek naar een netwerk van mensen die kunnen helpen,” vertelt Hilt.

Van evenementenbureau naar fulltime baan

Hilt begon in oktober 2019 een evenementenbureau waarmee hij bedrijfsfeesten en dinnershows organiseerde. Toen de coronamaatregelen vorig jaar ingevoerd werden, vielen alle opdrachten voor het bedrijf weg. Hilt heeft toen een baan gevonden bij Crown Intern Transport in Almere, een bedrijf dat heftrucks verkoopt. “Je moet toch de hypotheek betalen”, legt Hilt zijn keuze uit. De verrassingen organiseert Hilt nu naast zijn baan in loondienst.