Hans Heijs - Rit in de Dodge

Testimonal – Hans Heijs – Rit in de Dodge

Tijdens de C-ellende had mijn vader, Hans Heijs van toen nog 94 en inmiddels 96 het niet gemakkelijk. Zijn 2e partner ging heel onverwacht snel het verzorgingstehuis in (op 700 meter lopen) en zij moest ook nog 14 dagen in quarantaine (meest onmenselijke wat ik ook meegemaakt heb).

Toen zat hij ineens alleen thuis. Alles dicht, geen veteranen café meer, geen aanloop of bezoekjes aan van alles meer.

Begin maart 2021 zag ik de actie van Jordy Hilt van Veteraan in Aktie en meldde me aan voor iets leuks voor ons pap. Hij is Indië-veteraan (1947-1950) uit het F322 Spitfire squadron. Ouder wordend is alles wat daarmee te maken heeft steeds belangrijker geworden.

Zo was onze laatste kerstkaart het linkse deel van de menukaart van de 1e reünie in 1950.
Helaas door allerlei omstandigheden duurde het lang voordat het “uitje” door kon gaan maar tjee… wat heeft hij genoten van zijn ritje in de Dodge van Sieb uit Overloon.

Grappig was dat hij in Indië allerlei vrachtwagens gereden heeft en op een gegeven moment Sieb vertelde dat hij helemaal verkeerd schakelde …. Hij moest veel meer tussengas geven! Nu weten wij dus ook wat dat is maar …. Pap …… “dat doe je je gastheer toch niet aan” Gelukkig kon Sieb het wel waarderen en maakten samen met mijn vader heel veel plezier.

Leuk detail is dat bij terugkomst uit Indië zijn daar verkregen rijbewijs niet geldig was in Nederland. Hoe gek kan het hier zijn. De tocht iets ingekort door warm weer maar niet te min voor herhaling vatbaar. Ieder jaar wil hij liet hij Sieb weten. Bij het uitstappen kreeg hij een galante hand van een knappe dame maar voor de foto wilde hij dus “zonder” trapje uit de Dodge. Het lukte maar net 😊

Chapeau ….. Veteranen in Aktie.

Bedankt!