Veteranen In Aktie - Logo Wit

over ons

Stichting Veteranen in Aktie vervult wensen van veteranen en het gezin die momenteel door diverse redenen een zware tijd doormaken. Door het vervullen van de wens willen wij hen een positief duwtje in de rug geven. Dit kan een rondleiding zijn op een vliegbasis, een rit in een supercar, bezoek aan museum of dierentuin enz. Momenteel hebben wij 21 wensen vervuld met een zeer beperkt budget. De meeste wensen zijn gerealiseerd door ons netwerk, mensen die onze veteranen een warm hart toedragen.
Onze stichting filmt en produceert ook promotiefilms voor initiatieven die het welzijn van onze veteranen kan vergroten. We hebben o.a. een film gemaakt voor een kinderboek voor gezinnen waarvan 1 of beide ouders PTSS heeft. Dit boek geeft ouders handvatten om de kinderen inzicht te geven over wat PTSS inhoud. Ook zorgt het ervoor dat kinderen het buiten zichzelf plaatsen. En niet denken of voelen dat wat mama of papa voelt of doet aan hen ligt. Het boekje heet ‘’een kast vol’’.
Om in de toekomst nog grotere aantallen wensen te kunnen vervullen is budget nodig, we krijgen bijvoorbeeld regelmatig wensen binnen van veteranen met ernstige problemen waarvan het huis of tuin in verval is geraakt. Dit veroorzaakt nog meer stress en verdriet. Ook zorgt dit ervoor dat het herstelproces vertraging oploopt of zelfs tot stilstand komt.
Het uitbreiden van ons netwerk is van levensbelang, zo vinden wij veteranen die ‘’onder de radar’’ leven. Wij gaan hen proberen te helpen en indien nodig te verwijzen naar de benodigde hulp. Om zichtbaar te worden en blijven zullen wij aanwezig zijn op diverse evenementen zoals veteranendagen enz.