Onze helden hebben gesprongen!

Geluk dwing je af!…..Een kreet die ik al jaren hoor en het begint er steeds meer op te lijken dat deze, binnen het veteranenwereldje veel gebruikte kreet een grote kern van waarheid bevat.

Ondanks de zware regenbuien in de ochtend, trok de lucht in de middag nét op tijd open en liet de zon zijn warme en felle stralen vallen op het paracentrum in Teuge. Door deze perfecte timing van moeder natuur kon de lang gekoesterde wens van een negental veteranen eindelijk in vervulling gaan..

…Parachutespringen!

Op zich is Parachutespringen niet vreemd en bijzonder voor veteranen….maar het wordt bijzonder als de parachutisten tussen de 77 en 96 jaar oud zijn. Het betreft hier inwoners van het militair verzorgingstehuis Bronbeek uit Arnhem..

De stichting Veteranen in Aktie heeft door volharding en met dank aan hun netwerk het onmogelijke mogelijk gemaakt om deze oude veteranen nog één keer de lucht in te krijgen om middels een heuse vrije val tandemsprong weer veilig en gezond op de Dropzone in Teuge terecht te komen.

Namens de gehele Veteranengemeenschap willen we de stichting Veteranen in Aktie hartelijk danken dat ze de langgekoesterde droom van deze veteranen konden vervullen. De veteranen hadden letterlijk de dag van hun leven en zullen door deze sprong in het diepe, hun brede grijns op het oude geleefde gezicht niet snel kwijtraken.